Program 

Program na vybraný den » 28.9.2018

Název akce:

ZRNÍ

Flyer na akci ZRNÍ
Podtitul, žánr:
Datum a čas začátku: 28.9.2018, 20:00
Vstupné 200,- předprodej on-line na www.soulmusicclub.cz
Popis
Špička české alternativní scény, kapela Zrní, opět míří do Jihlavy. V klubu Soul zahrají skladby z poslední desky Jiskřící,a také nové písničky z chystaného EP Spící, které vyjde v říjnu.
Podrobnější info

Zrní
Charakteristický sound a k dokonalosti dovedená kombinace elektroniky a písničkářské poetiky.

S talentem na melodie a mísením moderního zvuku jsou Zrní ikonou novátorství a hledačství na české alternativní scéně. Od hraní na ulici se talentem a pílí vypracovali za posledních 17 let na její pomyslný vrchol. O aktuálním směru kapely velmi dobře vypovídá jejich poslední album Jiskřící, se kterým se Zrní zvukově i textově přesouvají z přírody do současného městského prostoru.

Vzhledem ke stylové otevřenosti a instrumentální zralosti je v jejich hudbě slyšet akordeon, beatbox, flétna i experimenty s looperem. Kolektivně utvářená akusticko-elektronická hudba s mnohovrstevnatými texty se tak chvílemi ponořuje i do muzikantských krajin taneční hudby a ambientu. Jejich osobitý projev na pódiu je stejný jako jejich muzika: autentický, hutný, energický a hypnotický.

Bez kalkulu, kompromisů a velkého labelu za zády sklízejí jejich desky ceny a nominace. Kromě vyprodaných klubů a hraní na velkých festivalech na hlavních podiích v hlavních časech jsou například majiteli ceny Anděl 2012 za Objev roku.

Rok 2017 byl pro Zrní skutečně jiskřící. V lednu natočili v Madridu své páté řadové album. K nové desce vznikly tři videoklipy, zahráli si znovu na Colours of Ostrava, kde je vidělo bezmála 10 000 lidí, zároveň zde měl premiéru krátký filmový dokument o nahrávání alba ve Španělsku. Avšak nejvýraznějším úspěchem zůstává říjnový křest Jiskřící ve vyprodaném Foru Karlín, což byl zároveň i největší samostatný koncert kapely.

Jan Unger / zpěv, kytara, flétna
Jan Juklík / kytara, zpěv
Jan Fišer / housle, zpěv
Jan Caithaml / baskytara, zpěv
Ondřej Slavík / bicí, akordeon, beatbox, zpěv

Diskografie
2017 – JISKŘÍCÍ
2015 – Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova. Zrní živě akusticky
2014 – Následuj kojota
2012 – Soundtrack ke konci světa
2012 – Kolik váží vaše touha (záznam hudby k tanečnímu představení)
2011 – Hrdina Počítačový hry jde do světa
2009 – Voní

F: www.facebook.com/kapelazrni
I: www.instagram.com/kapela_zrni/
Y: www.youtube.com/ZRNI00
ZRNI SHOP: www.zrni.cz/obchod
T: twitter.com/zrni
W: www.zrni.cz